Mesafelerin teknolojiyle birlikte ortadan kalktığı günümüzde İngilizce herkesin bilmesi gereken evrensel bir dil.
Teknoloji bize henüz bir sanal dil asistanı sunmadığı için İngilizce’yi çabalayarak, zaman ayırarak öğrenmemiz gerekiyor.
İngilizce öğrenim sürecinize kesinlikle katkı sağlayacak olan çoğu ücretsiz uygulamaları bir araya topladım. Seçim yaparken oyunlaştırma ile öğreten uygulamaları daha çok ön planda tutmaya çalıştım.
Bu uygulamalar İngilizce öğreniminiz için ne kadar çok fayda sağlayacak olsa bile uzun süreli & düzenli çalışma olmadan bir işe yaramıyor.
Dil öğrenimi tıpkı bir müzik aleti çalmayı öğrenmek gibi sıkıcı ve sabır gerektiren bir süreç. Bu sürecin sonunda ise mükemmel fırsatlar karşınıza çıkıyor.
Öyleyse “Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır.” diyerek başlayalım.
Ba Ba Dum
Grafikleri ve sunduğu kullanıcı deneyiminin sizi etkileyeceğini düşünüyorum. Ba Ba Dum, oyunlaştırma ile kelime öğrenmenin en keyifli yolunu sunuyor. Geliştiricilere bağış yapabilirsiniz. (Web Site| Ücretsiz)
Duolingo
Evet, bunu bildiğinizin farkındayım ancak bu uygulamayı indiren kaç kişi sonuna kadar gidebildi? Duolingo özellikle başlangıç seviyesi için çok faydalı. Uygulamada yer alan ders alan size basit geliyorsa küçük bir teste girip aldığınız puana denk düşen seviyeden devam edebilirsiniz. 1–2 hafta gibi bir sürede uygulama derslerini tamamlayabilirsiniz. Gelişimin farkına varacaksınız. (Web Site,GooglePlay Store,AppStore| Ücretsiz)
VoScreen
Yerli ve milli uygulamamız. 🙂 Seçmiş olduğunuz seviyeye göre yabancı dizi & filmlerin kısa sahnelerini izliyorsunuz. Her sahnenin sonunda verilen iki şık arasından birini seçerek puanları topluyorsunuz. Uygulama kelime öğretme odaklı çalışıyor.
Videoların sol tarafında yer alan 5 yıldız sahnede yer alan kelimeleri öğrenme durumunuzu gösteriyor. Bir sahneyi 5 defa üst üste doğru yaptığınızda uygulama o sahneyi bir daha karşınıza çıkarmıyor. Seviye seçimleri dışında konu seçimleri yapabilmeniz de mümkün.(Web Site,Android,AppStore| Ücretsiz)
LinguaLeo
Oyunlaştırma temelli bir uygulama. İçeriği geniş ancak tam anlamıyla kullanıcı deneyimi veremiyor oluşu sizi sıkabilir. Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut. (Web Site, Google Play Store, AppStore)
English Central
Arayüzünün karışık ve kullanışsız olması sizi biraz sıkabilir.
Uygulama bir çok özelliğe erişmek için ücretli üyeliğe geçmenizi talep ediyor.
Not: Ücretsiz üyelikle sınırsız video izlemeniz mümkün. Yeni videoları görebilmeniz için sık sık sosyal medya hesap hesaplarınızdan paylaşım yapmanız isteniyor. Yeni bir Twitter hesabı açıp tüm paylaşımların yeni hesap üzerinden yapılmasını sağlayabilirsiniz. 🙂 (Web Site,Google Play Store,AppStore| Ücretsiz)
YouGlish
Telaffuz konusunda eşsiz bir servis. Arama kutusuna telaffuz etmekte zorlandığınız kelimeyi yazmanız yeterli. YouTube alt yapısını kullanarak anahtar kelimenin geçtiği yüzlerce videoyu önünüze getiriyor.
(Web Site | Ücretsiz)
English Live
Önereceğimiz tek ücretli servis English Live olacak. İlk ay 3 TL ödeyerek özel çalışma planı, canlı derslere erişim vb. ayrıcalıklara sahip oluyorsunuz. Dersler çok kapsamlı olduğu için kısa sürede sıkılabilirsiniz. Öneriyoruz ama pek gönülsüz bir şekilde. (Web Site| Ücretli)
Language Guide
Biraz karışık ve eski ancak içeriği değerli. (Web Site | Ücretsiz)
Easy Ten
Deyim yerindeyse kafanıza vura vura yeni kelimeler öğretiyor. Sürekli gönderdiği bildirimlerle yeni kelimeleri öğreniyorsunuz. Ücretsiz olarak sınırlı kullanımı bulunuyor. Ayrıca aynı geliştiricilerin UpMind adlı bir uygulaması daha bulunuyor. ( Google Play Store,AppStore| UpMind:AppStore )
YouTube Kanalları
İzleyerek, dinleyerek öğrenmeyi seviyorsanız Türkçe-İngilizce yayın yapan bir çok YouTube kanalı bulabilirsiniz. Başlangıç için Çağrı Hoca, ileri seviye için90 Saniyede İngilizce kanallarına göz atabilirsiniz.
Mobil Sözlükler
Google Translate ve Tureng kullanışlı mobil uygulamalarıyla sözlük ihtiyacınızı karşılıyor. Urban Dictionary ile vakit geçirmeniz ise sokak dilinizi geliştirecektir.
İngilizce Diziler
Seviyenize göre İngilizce dizilerin hazırlandığı ve çok beğendiğim bir Medium yazısı mevcut. Verim almak için İngilizce seslendirme ve İngilizce altyazılı olacak şekilde izleyin. Göz atın: İngilizce öğrenmek için dizi listesi
Kullanacağınız uygulamaları seçtikten sonra düzenli bir çalışma programı hazırlayın. İlk günlerde kendinizi çalışmaya zorlayın. İlerleyen günlerde İngilizce çalışmak sizin için bir alışkanlık haline gelecek ve sular kendiliğinden akmaya başlayacak.
İçerikleri düzenli olarak güncelleyeceğiz.
Kolay gelsin.