Ana SayfaGENELNevruz şöleni 21 Mart’ta Topkapı Kültür Parkı’nda

Nevruz şöleni 21 Mart’ta Topkapı Kültür Parkı’nda

Bütün Türk dünyasında baharın başlangıcı olarak kabul edilen ve 21 Mart’ta geleneksel olarak çeşitli şenliklerle kutlanan Nevruz, İstanbul’da da renkli, coşkulu ve eğlenceli bir programla kutlanacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Topkapı Kültür Parkı’ndaki açık alanda gerçekleştirilmesi planlanan program, hava şartlarının elverişsiz olması hâlinde Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Nevruz kutlama programı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kültür A.Ş., İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Zeytinburnu Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenleniyor.

Kutlama Programı

Bu yılki kutlama programı, 21 Mart Salı günü saat 09:30’da İBB Mehter Takımı’nın konseri ile başlayacak. Ardından, Nevruz kutlamalarının geleneksel ritüellerinden Nevruz ateşi yakılacak.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından, açılış konuşmalarına geçilecek. Bu bölümde, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Nevruz kutlamaları hakkında konuşma yapacak.

Renkli, coşkulu ve eğlenceli gösteriler

Programın gösteriler kısmında, Türkmenistan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından hazırlanan “Kuş Tepti” halk oyunları gösterisi sunulacak.

Sabriye Sayın’ın seslendireceği Rumeli türkülerinin ardından, Kafkas halk oyunları ekibinin gösterisi sunulacak.

Daha sonra Bünyamin Aksungur ve ekibi, Türk Dünyasından şarkılar seslendirecek.

Ardından, Nevruz’un ritüellerinden demir dövme ve yumurta tokuşturma gerçekleştirilecek.

Bu eğlenceli merasimin ardından, İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü yerleşkesinde yer alan “Türk Dünyası Kültür Mahallesi”nde, Türk Cumhuriyetlerini temsil eden müze evler ve kurulan stantlar gezilecek.

Bu alanda katılımcılara pilav ve ayran ikram edilecek.

Daha sonra, TRT Sanatçıları Volkan Arslan ve Yavuz Değirmenci’nin verecekleri konserin ardından program, Kırgız Ağız Kopuzu dinletisi ile sona erecek.

Program, bütün İstanbul halkına açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

TOPKAPITÜRKDÜNYASI / TÜRKİYE’DE ENERJİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_img

BUNLARI DA OKUYUN