Tekfen Holding kurucu ortaklarından, TÜSİAD’ın Kurucu Başkanı Feyyaz Berker için Mütevelli Heyeti Üyesi olduğu Robert Kolej’de anma töreni düzenlendi. İş dünyasının yoğun katılımıyla gerçekleşen tören aile adına Berker’in torunu Tekfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Uzan’ın açılış konuşmasıyla başlarken; Tekfen’i temsilen Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili ile Tekfen Holding eski CEO’su Erhan Öner, Robert Kolej’in temislen mezunlarından Halis Komili, TÜSİAD adına Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası ve Berker’in önemli destekleri olduğu Boğaziçi Üniversitesi ile Hisar Okulları’nı temsilen, Hisar Eğitim Vakfı Başkanı Feyyaz Yüzatlı, Hisar Okulları Müdürü David Cardenas ve Hisar Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gönensay gibi isimler de duayen iş insanı Feyyaz Berker ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.
Sinan Uzan açılış konuşmasında, “Feyyaz Berker, dedem hiçbir zaman tekrarlanmayacak, benzeri bulunmayacak dolu dolu güzel bir hayat yaşadı. İyi bir eğitim ve Atatürk idealleriyle nelerin başarılabileceğinin benim için en güzel ve nadir örneklerinden biridir kendisi. Bu hayat yolcuğunda Robert Kolej’in yeri çok önemliydi. Dolayısıyla onu burada anmak ben ve ailem için çok özel. Bundan sonra bizi burada buluşturan dedemin, Feyyaz Berker’in ışığını ve alevini yansıtmak bizim görevimizdir.” şeklinde konuştu.
Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili ise, hayatta kendisine örnek aldığı çok önemli bir büyüğünü kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu belirterek “Feyyaz Berker, Tekfen’e ruhunu ve değerlerini kazandıran üç ana kaynaktan biriydi. Etrafına bolluk ve bereket katmaya odaklanmış kişiliği, her daim insanın içini ısıtan güler yüzü, gençliğe ve sonraki nesillere olan maddi ve manevi adanmışlığı, bizlere armağan ettiği Atatürk fotoğrafları ve en önemlisi Tekfen’e bıraktığı değerlerle bizlere pozitif enerjisini yansıtmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.
TÜSİAD Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Kaleağası ise “TÜSİAD’ın kurucu başkanı Feyyaz bey ile 1995’te TÜSİAD’da görev almaya başladığım sürecin en başından beri yakın ilişkilerde bulundum. Beni sık sık arar Avrupa Birliği ile ilgili gelişmeleri sorardı. Zaman zaman bürosunda ziyaret ettiğimde yeni bulduğu anıları, belgeleri paylaşırdı. Atatürk’ün okuduğu kitapların üzerine kendi el yazısı ile aldığı notlarla ilgili gözlemleri bana anlatırken heyecanı unutamıyorum. Nitekim daha sonra da rahmetli Talat Halman’a hazırlattığı bir Atatürk kitabını Avrupa’da dağıtmış ve konuyu baştan sona takip etmiştik.” dedi.
FASELİS / TÜRKİYE’DE ENERJİ