Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ı ziyaret etti. MÜSİAD Ankara Başkanı ve DEİK Türkiye-Endonezya İş Konseyi Başkanı İlhan Erdal ve MÜSİAD Ankara Yönetim Kurulu üyeleri tarafından gerçekleştirilen ziyarette; bilişim, yazılım, sanayi ve yüksek teknolojili ürün gibi önemli konularda istişarelerde bulunuldu.
Uluslararası planda stratejik ve yüksek katma değerli ürünlerin yurt içinde üretilmesi konusunda TÜBİTAK’ın ve Hükümetin yaptıkları çalışmalar ile verdikleri desteklerden ve teşviklerden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirten Başkan İlhan Erdal, “Yurt dışından ithal edilen ürünlerin Türkiye’de üretilmesi, yapay zeka ve savunma sanayi alanında TÜBİTAK’ın ülke geleceğine yön vermek adına yaptıkları çalışmalar oldukça önemli. İş dünyası olarak bu çalışmalardan büyük memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizin gelişmesinin bilim, sanayi ve teknolojiden geçtiği bu dönemde her zaman TÜBİTAK ile iş birliği içerisinde olacağımızı vurgulamak isterim. İhracata dayalı üretim bazlı ekonomi modeli için AR-GE, inovasyon ve üniversite-sanayi işbirliği konusundaki çalışmalar sürdürülebilir kılınmalıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ülkemizin 5 bölgesinde mega endüstri bölgeleri kurulması projesi, ülkemizin üretim kapasitesine ve ekonomisine ciddi katma değer oluşturacaktır. 2023 hedeflerimiz için geleceğe yön verecek büyük adımlar atılmalı” ifadelerini kullandı.
TÜBİTAK’ın Geleceğe Yönelik Projeleri Masaya Yatırıldı
Bilişim, yazılım ve yüksek teknoloji konusunda TÜBİTAK’ın geleceğe yönelik projeleri hakkında bilgiler veren TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal “Ekonomiye katma değer sağlayacak bilgi, teknoloji ve ürün geliştirme potansiyeli bulunan, ülkemiz girişim sermayesi ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan, Tech-InvesTR TÜBİTAK yeni 1514 Girişim Sermayesi Destekleme Programı’nın imza törenini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. Programın gerçekleşme sürecindeki farklılık, yukarıdan aşağı tasarlanmış bir program olmaması. Bu süreçle ilgili paydaşların tümünün görüşlerinin alındığı bir program” dedi. 5G Yeni Nesil Haberleşme Teknolojileri projeleri hakkında da bilgi veren Mandal “5G yeni nesil haberleşme teknolojileri geliştirecek 17 şirket, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı üzerinden desteklenecek.5G yeni nesil haberleşme teknolojileri için 10 üniversite, 17 firma, 3 operatör, 6 teknoloji geliştirme bölgesi, 1 OSB ve 1 düzenleyici kuruluş birlikte çalışacak. Ülkemizin inovasyon ve teknolojide yakaladığı yükselişi devam ettirmek ve teknoloji açığımızı kapatmak için çalışmalarımıza devam etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Ziyaret, MÜSİAD Ankara Başkanı ve DEİK Türkiye-Endonezya İş Konseyi Başkanı İlhan Erdal tarafından TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a Osmanlı’dan gelen veresiye defterini satın alma yoluyla ihtiyaç sahibi kimselerin borçlarını kapatma geleneği olan zimem defteri takdimi ile son buldu.