Ana SayfaHABERLEREnerji Şirketleri Tahsilatlarını Veri Analizi ile Arttırıyor!

Enerji Şirketleri Tahsilatlarını Veri Analizi ile Arttırıyor!

Mevcut ekonomik koşullar, piyasada likiditenin azalması, müşteriyi korumaya yönelik mevzuat değişiklikleri ve maliyetleri azaltmaya yönelik operasyonel baskılar, enerji şirketlerini büyük değişimlere yönlendiriyor. Enerji şirketlerinin tüketicileri daha iyi tanımak için verilerini daha iyi analiz etmeleri ve süreçleri daha optimum şekilde kullanmaları gerekiyor.

Enerji sektörü, karar alma sürecinde ve operasyonel düzeyde doğru verilere sahip olmanın, verilerden anlamlı ve kullanılabilir bilgi elde etmenin ve değişikliklere hızlı bir şekilde uyum sağlamanın önemini, değişen piyasa koşulları doğrultusunda fark etti. Hem kendi hem de üçüncü kişilerin deneyimlerine dayalı müşteri verilerinden anlamlı ve kullanılabilir bilgi elde edilmesine yönelik ihtiyaçlar ve isteklerin artmaya başladığı enerji sektöründe, alınan kararlarda tutarlı olmak ve bu kararların operasyonel anlamda esnek platformlarda uygulamaya alınması için veri analizleri daha da önem kazanıyor. Bu sürece adapte olan enerji şirketleri, şüpheli alacakları azaltmak, tahsilat oranlarını arttırmak ve genel müşteri deneyimini iyileştirmek için artık bilgiyi kullanılabilir stratejilere dönüştürmeyi süreçlerinin bir parçası olarak görüyor.

Experian Türkiye Genel Müdürü Mehmet Bozacıoğlu, şüpheli alacakların artmaya devam etmesiyle enerji şirketlerinin maliyetlerini azaltmak için uygun kaynakları doğru zamanda kullanma ihtiyaçlarının da arttığını belirtti ve sözlerine devam etti; ‘Bakiyelerin çoğunluğunun düşük düzeylerde olması ve uzlaşma süresinin uzun sürme olasılığı nedeniyle şüpheli alacakların tahsili maliyetli oluyor. Bu nedenle, tahsilat maliyeti tahsil edilen tutarı geçebiliyor. Bu durum, kurum içinde çalışan ve dışardan destek veren tahsilat ekiplerinin mevcut kaynakları daha iyi önceliklendirmelerini gerektiriyor. Mevcut ekonomik şartlar, tahsilat ekiplerinin alacakların tahsili için daha da fazla rekabet etmelerine, dolayısıyla da tahsilat maliyetlerinin daha da artmasına sebep olarak kısır döngüyü körükler durumda. Bu durumda, enerji şirketlerinin serbest ve serbest olmayan tüketicilerini daha iyi tanımak için verilerini daha iyi analiz etmeleri ve süreçleri optimum şekilde yönetmeleri gerekiyor. Experian olarak, enerji sektöründeki şirketlere müşteri verilerinden maksimum değeri elde etmelerini, tahsilat sürecinin her aşamasında veriye dayalı kararlar almalarını, karar sürecini iyileştirmek için müşteri yönetim sistemlerindeki tüm müşteri verilerinin değerini optimize etmelerini öneriyoruz. Aynı zamanda, müşterilerin gecikmeye düşmeden önlem alınması, sonuç elde edebilmek için tahsilat aksiyonlarının önceliklendirilmesi ve kişiselleştirilmesi, ödeme yapmalarını kolaylaştırmak için müşteriler hakkında sahip olunan bilginin kullanılması ve daha akıllı stratejiler geliştirilmesi de büyük önem taşıyor.’

Experian

Dünyanın lider bilgi hizmetleri şirketi Experian, yeni bir ev ya da araba almak, çocukları üniversiteye göndermek ya da yeni müşterilerle işleri büyütmek gibi hayatın en büyük anlarında, tüketicilerin ve müşterilerinin kendi verilerini güvenle yönetmelerini sağlar. Bireylerin kendi mali durumlarını kontrol altına almalarını ve finansal hizmetlere erişimlerini sağlayan Experian, iş dünyasının daha etkin kararlar almasına ve büyümesine, kredi veren kuruluşların sorumlu kredilendirme yapmasına, kuruluşların kimlik hırsızlığını ve dolandırıcılık suçunu engellemesine destek olur.

37 ülkede 17.000 çalışanı bulunan Experian, müşterilerinin her fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeleri için her gün yeni teknolojilere, konusunda uzman kişilere ve inovasyona yatırım yapıyor. İngiltere Borsası’na kote olan Experian plc, (EXPN) ve FTSE 100 endeksinde yer alıyor. Experian hakkında daha fazla bilgi için www.experianplc.com ‘u ziyaret edebilir ya da Experian ile ilgili son gelişmeler ve haberler konusunda uluslararası haber merkezimizi takip edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_img

BUNLARI DA OKUYUN