13 Kasım 1918’de İngilizlerin öncülüğünde İttifak güçleri, kontrolü altında olan devletlerden getirdikleri dehşet saçan savaşçıları ile İstanbul’u bir kaos şehir durumuna getirmişlerdi.
Tarihte ilk defa bir Türk başkenti yabancılar tarafından işgal edilmişti.
Yıl 2020 ve dünya başkenti İstanbul bir kez daha işgal altındadır. Ve bu işgalin altında yine İngilizlerin parmağı vardır. Ortadoğu’da oluşturdukları savaşın ardından planladıkları dünya üzerinde görülen en büyük göç dalgası ile İstanbul’un yeniden işgaline neden oldular.
İstanbul’un bu göç dalgası ile genetiği bozulmuş durumdadır. Nereye baksanız, Suriyeli, Özbek, Kazak, Afgan, Faslı, Filistinli yani her milletten insan görüyorsunuz. Bu sorunun içinden çıkılmaz bir hal almaması adına ‘kaynağında yok etme’ yöntemini kesinlikle daha da geliştirmemiz gereklidir. Yani göçü tetikleyen sebepleri belirleyip onları kaynağında tutup, göçün hiç başlamadan engellenmesi büyük önem arz etmektedir.
“EDİRNE NASIL GÖÇMEN İŞGALİNDEN KORUNDUYSA İSTANBUL İÇİNDE AYNI METOD UYGULANMALIDIR”
Gazetemiz muhabirleri Edirne’de bir takım incelemelerde bulundular. Göçmenleri Edirne’de görmeniz neredeyse imkansız durumdadır.
Edirne’de düzensiz göçle mücadele konusunda tedbirleren üst düzeyde alınmış. Edirne’ye özel usuller uygulanmış ve bu tedbirler artarak devam ediyor. Peki neden İstanbul’a bu özel usuller uygulanmıyor ve nereye gitsek, nereye baksak bir göçmen, bir mülteci ile karşı karşıya geliyoruz.
İstanbul’un bu kaos ortamından çıkması adına seferberlik halinde ciddi adımların atılması ve özel bir yönetmeliğin şehirde uygulanmaya başlanması gereklidir.
İçişleri Bakanlığı, İBB ve ilçe belediyelerinin göçmenler konusunda bir takım tedbirler aldıklarını biliyoruz fakat yeterli olmadığı gözlemleniyor. O sebeple acil eylem planı ile bu duruma Cumhurbaşkanlığı el koymalıdır. Sahilde yürüyen aileler ağaç diplerine işeyen göçmen görmekten sahile inemez durumdadır. Toplu ulaşım araçlarında bayanları taciz eden göçmenler nedeniyle ulaşımda ciddi güvensizlikler yaşanmaktadır.
Göçmen kadınlar ikinci eş hatta üçüncü eş olacaklarını beyan ediyorlar. Tabiri caizse yabancı kadınlar Türk erkek avına çıktıklarına sık sık şahit oluyoruz. Türk erkekleri büyük tehlike altındadır.
İstanbul’da huzur yok, temizlik yok, saygı yok ve sevgi ise rafa kalkmış durumdadır.
İstanbul’un genetiği bozulmaya başlamıştır. Bu bozulma tamamlanır ve İstanbul’un genetiği tam olarak bozulursa Türkiye’nin genetiği de bozulmuş olur.
Türkiye halkı göçmenlerin kaderine terk edilmesini istemiyor. Fakat bu sürecin akılcı çözümlerle yönetilmesini ve göçmenlerin toplama merkezlerinde veya yeni şehirlerde yaşamlarını sürdürmelerinin İstanbul’un ve İstanbul halkının yararına olacağını düşünüyorlar. Yoksa bu birlikte yaşamanın daha sonra farklı kötü sonuçlara neden olacağı da vurgulanıyor.
Acil önlem bekleniyor…
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:
Biz göçü engellemiyoruz biz göçü yönetiyoruz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bizim göçle ilgili şöyle bir sloganımız var. Bizi dünyadan ayıran ve bizi göç konusunda da aslında insanlık noktasında üstün kılan bir sloganımız var. Biz göçü engellemiyoruz, biz göçü yönetiyoruz. Yönetebilmek için de öncelikle insanların neden göç ettiğini anlamak gerekiyor. Bugün Berlin’de bir taksici ortalama ayda 2 bin 500 euro kazanıyor. Pakistan’da, Afganistan’da veya İran’da ise bir taksici ayda yaklaşık 100 euro kazanıyorsa ortada bir sonuç var. Artık göç başlamış demektir” diye konuştu.
Suriyelilere ilişkin veriler
2019 yılında, geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısı 78 bin 243 kişi azaldı. Ayrıca, 97 bin 255 başka ile kayıtlı olan Suriyeli İstanbul’dan ayrıldı. 118 bin 432 düzensiz göçmen yakalandı, 37 bin 582’si sınır dışı edildi.
Yakalanan düzensiz göçmen sayısı, “2016 yılında 10 bin 183, 2017 yılında 18 bin 254, 2018 yılında 28 bin 364 ve 2019 yılında 118 bin 432.
Sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı, “2016 yılında 2 bin 346, 2017 yılında 7 bin 814, 2018 yılında 11 bin 292, 2019 yılında 37 bin 582.”
Geçici koruma statüsündeki Suriyeliler, “2016 yılında 438 bin 861, 2017 yılında 538 bin 001, 2018 yılında 557 bin 663, 2019 yılında 479 bin 420.”