Ana SayfaGENELDevlet vatandaşın parasına el koyar mı?

Devlet vatandaşın parasına el koyar mı?

Çıldırmış vaziyetteyim.

Acemi oyuncu gibi okeye dönerken rakibe elindeki okey taşını bilmeden vermiş gibi hissediyorum kendimi…

Her şey gazeteci bir arkadaşımın çevre bakanlığı Başakşehir Evleri’nde uygun evler satıyor, gel bir gidip bakalım demesiyle başladı.

Emlak Konut AŞ’nin inşa ettiği evleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı satış hakkını almış ve TURYAP AŞ’de bu dairelerin pazarlamasını yapıyorlarmış.

Fiyat listelerinden daire fiyatlarını gösteren yetkililer, bize uygun olan daireleri içeriye girilmesi yasak olduğu için dışarıdan gösterdiler. Bunun sebebinin ise dairelerin giren çıkandan dolayı zarar görmemesi için olduğunu belirttiler.

MUHATAP DEVLET KURUMU OLUNCA SÖYLENEN HERŞEYE İNANIYORSUNUZ

Bize de mantıklı geldi ve muhatabımız devlet bizi dolandıracak hali yok bu kurumların diyerek düşündük.

1+1 daire alıp ev ofis yapmayı düşünürken, 118 m2 2+1 almamı tavsiye ettiler.

Komisyonları hemen, %25’i 1 ay sonra, %75’i ve masrafları da 4 ay sonunda ödersiniz teklifi bizlere cazip geldi.

PARALAR BAKANLIK HESABINA İSTEDİKLERİ TARİHTE YATIRILDI

Hemen komisyonları verdikleri bakanlık hesabına yatırdık. Sayılı gün çabuk geçer hesabı 1 ay geldi ve eş-dost, hısım akrabadan borç aldık ama %25 olan 100.000 lirayı tamamlayamadık.

Bu sefer garanti bankasından 2007 yılında açtırdığım bireysel emeklilik sigortasını iptal ederek BES’te bulunan tüm parayı da aldım ve %25 peşinatı tamamlayarak o paracıkları da bakanlığın söylediği hesaba transfer ettik.

AFRİN OPERASYONU BAŞLAYINCA İLK DARBE BANKALARDAN GELDİ

Şimdi hedef 300.000 lirayı ödemek ve 3 ay vaktimiz var rahat rahat oturduğumuz evi satar ve yeni evimizin borcunuzu kapatırız düşüncesindeyken, hainlere karşı afrin operasyonu başladı.

İlk darbe finans sektöründen geldi ve özel bankalar ve devlet bankaları faiz oranlarını tavana çıkardı. Buna paralel olarak emlak sektöründe sakinlik baş gösterdi. Bir yandan daire fiyatları düşerken, diğer yandan kimse ev almak hatta müşteri olmaktan bile kaçınır oldu.

Biz rahatız çünkü bize evi satan devletin temsilcileri şayet dairenizi satamazsanız bir dilekçe ile tüm yatırdığınız paraları ve komisyonları da geri iade ediyoruz demişlerdi.

Kendi kendimle, “Mehmetçik sınır ötesinde canını vererek teröristlerle mücadele ediyor, sen 2+1 evin var, şükret ve yaşamaya devam et. Vazgeç yeni ev almaktan. Çevre bakanlığına ödediğin paraları geri al, borç aldıkların kişilere borcunu geri ver” diyerek konuştum.

DEVLET PARANIZA EL KOYACAK DENİLİNCE KISA SÜRELİ BİLİNÇ KAYBI YAŞADIM

Kararımı verdikten sonra daireyi satın aldığım Çevre ve Şehircilik Bakanlığı &Turyap ofisini arayarak; ‘Ben dairemi satamadım, alırken de söylediğim gibi faize bulaşmak istemiyorum. Dilekçe ile başvurursak ne kadar zamanda paramı geri verirsiniz’ dediğimde, yetkili kişi, ‘Evet Ferhat bey size daha önce söylediğimiz gibi paraları geri ödeme yapıyorduk. Lakin Afrin operasyonu ve ekonomik sıkıntılardan dolayı artık geri ödeme yapılmıyor. Devlet %75 parasını ödeyemeyenin %25 peşinat ve tüm yatırdığı diğer paralara da el koyuyor’ dedi.

Telefonda dona kaldım, ‘Ben terörist miyim, vatan haini miyim, devletin ihalelerine fesatlık mı karıştırdım, kul hakkımı yoksa yetim hakkımı yedim’ diyerek kendi kendime anlam veremediğim bir darbe ile karşı karşıya kaldım.

KOLTUKLAR İŞ YAPMIYOR, İŞİ KOLTUKTA OTURANLAR YAPAR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Özel Kalem, Emlak Konut AŞ özel kalem, Kamu Denetleme Kurumu, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Turyap A.Ş gibi kurumlarla görüşerek devletin kendi yanında dimdik duran vatandaşının parasına el koymasını bırakın bu ifadeyi zikretmenin bile büyük bir suç olduğunu söylememe rağmen sesimi duyan olmadı, olduysa da cevap gelmedi.

Eski dostum olan mana planına madde planından daha çok önem verdiğinden emin olduğum İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ü arayarak yaşadıklarımı anlattım. Beni Veli Böke ile görüşerek kendisine yönlendirdi. Böke, ‘olur mu öyle şey. Hemen hallederiz sıkıntı yok’ dedi.

Daha sonra durum hakkında bir gelişme olup olmadığını sormak için aradığımda, beni dinlemeyi bırakın, ‘Vakitli vakitsiz arıyorsun. Ben Vedad Gürgen’e söyledim o arayacak’ dedi ve kapattı.

Kendisinden helallik almak şart oldu, vakitsiz arayarak vaktini çaldık.

(Biz hırsızız hırsız ama bizim çaldığımız vakit olsun, kul hakkına girmekten iyidir)

TOKİ BAŞKANI ERGÜN TURAN’DA DEVLETİN PARAMA EL KOYMA SÖYLEMLERİNE ŞAŞIRDI

Her zaman doğruluğu ile şaibeden uzak olarak gönül adamı bildiğim TOKİ Başkanı Ergün Turan’ı da arayarak, yaşanan süreç hakkında bilgi verdim. Kendisi ‘Pazartesi sabah bana bilgileri yolla gerekeni yaparız. Konuşurum. Rahat ol devlet vatandaşın parasına el koyar mı?’

Tüm bu görüşmeler sürerken, süre geldi çattı. Ne resmi yazılarıma, ne telefonla başvurularıma, nede şahsen yaptığım görüşmelere bir cevap gelmedi.

Sadece ve sadece Turyap antetli kağıdına yazılmış, “18.2.2018 tarihine kadar kalan parayı yatırmazsanız bir daha ihtara gerek kalmaksızın yatırdığınız tüm paralar iradolunacaktır” yazısı tarafıma tebliğ edildi.

Adli merciler, noterler, avukatlık büroları bu ülkede faaliyet göstermiyormuş gibi Turyap anayasamızdan ticari hukukumuzdan bir imtiyaz alarak çevre bakanlığı adına vatandaşın parasına el koymak için yetkilendirilmiş.

SÖZLEŞMEDE AÇIK ARTIRMAYA KATILDIĞIM VE BAYRAK KALDIRDIĞIM YAZIYOR (YALAN)

Çevre bakanlığı bana evi emlakçı vasıtasıyla belirlediği listeden satarken, bana imzalattığı kâğıtta açık artırmaya katıldığımı yazmış ve ben bayrak kaldırmışım. Şahsım daha bir açık artırmaya seyirci bile katılmazken bu batıl sözleşmedeki maddeler hayal ürününden ibarettir. Artık yapacak bir şey yok diyerek turyap ile görüştük Halkbank’tan hemen kredi onayı çıkarttık ve verilen ek süre çerçevesinde alıcının satıcının tüm vergilerini biz ödeyerek tapumuzu aldık.

28 ŞUBAT TARİHİNDE İKİNCİ DARBEYİ EMLAK KONUT TARAFINDAN YEDİK

28 Şubat 2018 tarihinde ilginç bir tarih değil mi?

Bize karşı yapılan 28 Şubat darbesinin yıldönümünde Emlak Konut AŞ’ye bağlı Emlak Yönetim’in ofisine giderek, tapumuzu verdik ve daireyi teslim için bir yetkiliyle çıktık yola…

TESLİM ALDIĞIMIZ DAİRE KEŞKE SATIN ALMASAYDIK PARAMIZA EL KOYULSAYDI DEDİRTTİ

Daireden içeri girdiğimizde, salonda rutubet, boyalarda kabarma, parkeler su almış, parke süpürgelikleri gelişi güzel kesilmiş ve aynı şekilde monte edilmeye çalışılmış, tuvalet mobilya malzemelerindeçizikler, kapılarda darbe izleri tabiri caizse kir pas, toprak içerisinde çirkin bir manzarayla karşılaştık.

Binanın dış cephesinde ara çatlaklar, pencerelerin kolları çalışmazken, silikonlar parmakla gelişi güzel çekilmiş olması da evin neden su aldığını ispatlar nitelikteydi.

Teslim eden Emlak Konut Yetkilisi, banyo mobilyalarında çizikler olmasına rağmen değiştirilmediğini ve dış mantolamayı da kayıtlara geçiremeyeceğini söyledi. Dilekçe ile başvurursunuz dedi.

Başvurduk, yazdık, çizdik…

Hala dönen yok, hala yok…

Durmak yok yola devam bizde yazmaya devam edeceğiz….

****

DEVLET VATANDAŞIN PARASINA EL KOYMAZ MİLLETİNİN HAKKINI KORUR

Devlet vatandaşın parasına el koyar ifadesini kullanan kurumlar unutmayın!!! Devlet vatandaşın parasına el koymaz, hakkını korur… Devlet tarafından yapılan evlerde eksik malzeme kullanılması veya hak, hukuk çiğnenmesi demek kul hakkı yemek demektir ki!!!! Devlet içerisinde bu tür davranışları cezasız bırakmaz… Bizim buradaki esas sorunumuz para kaybetmek, hasarlı ev almak değildir!!! Gerçek sorunumuz yöneticilerin, idarecilerin kendilerine iletilen sorunların çözümü noktasında vatandaşın sözlerini dikkate almamalarıdır…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_img
spot_img

BUNLARI DA OKUYUN